bait lechem haglilit 2011

300sqm on a500sqm lot.

The house plan has an H shape layout, the right wing is designed for children rooms and below it is the basement level.
The left wing comprises public spaces such as the kitchen, sitting room and dining area.
Above the public area, on the upper floor, are located the parent’s quarters, including a terrace facing the scenery.
The area connecting both wings is a double height space passageway with a staircase leading to the upper and dawn levels.
The spaces formed between left and right wings are designed as patios, defined by tall wood beams that shade both courtyards. the front area functions as a courtyard for the basement level and above it is built a bridge leading to the main entrance door.
The lower level courtyard fully exploits the front yard area and creates an eye view contact between basement and entrance levels.